Neem conmtact met ons op:

Voor meer informatie tel.: 0181 283821

een vereniging van verontruste/bezorgde burgers

Doel en Werkterrein

Doel VVBV

De vereniging heeft ten doel: de bescherming van de (internationaal befaamde) natuurgebieden van en in de nabijheid van Voorne en de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van de bewoners van de gemeenten op Voorne, alsmede de behartiging van de belangen van de bewoners van de gemeenten op Voorne, welke belangen verband houden met de woon- en leefomgeving van voornoemde — bewoners, één en ander in de meest ruime zin des woords

Wat doen wij?

De VVBV – Vereniging Verontruste Burgers van Voorne verdedigt onze leefomgeving tegen onwenselijke invloeden door het aanspreken van bedrijven en overheid in samenwerking met onze leden en medestanders. Als u zich op wilt geven als lid en/of voor een activiteit kan dat via onze contactpagina of via het contactformulier. Als u een actieve rol wilt spelen in onze vereniging dan is het goed om te weten dat wij blijvend behoefte hebben aan expertise in de aandachtsgebieden van de vereniging en kennis van en ervaring met juridische- en overheidsprocedures. Enthousiaste leden die zich willen inzetten voor Voorne en zijn of haar medeburgers, ergo de vereniging en/of in het bestuur.

Verder

De bescherming van de (internationaal befaamde) natuurgebieden van en in de nabijheid van Voorne en de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van de bewoners van de gemeenten op Voorne, alsmede de behartiging van de belangen van de bewoners van de gemeenten op Voorne, welke belangen verband houden met de woon- en leefomgeving van voornoemde bewoners, één en ander in de ruimste zin des woords.

De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door:
◾kritisch de ontwikkelingen te volgen die mogelijk een negatieve invloed hebben op de woon- en leefomgeving van de bewoners van Westvoorne dan wel, op welke wijze dan ook, afbreuk doen aan de natuurgebieden van en in de nabijheid van Voorne; ◾het voeren van overleg dienaangaande met partijen en/of (overheids-) instanties die daarbij betrokken zijn; ◾het verstrekken van informatie, het organiseren van acties en publieke bijeenkomsten; ◾het onderhouden van contacten met overheden, pers, bedrijven en andere (rechts) personen; ◾het benutten van inspraakmogelijkheden; ◾het indienen van bezwaarschriften en het eventueel instellen van rechtsvorderingen en/of optreden als procespartij in (gerechtelijke) procedures wanneer het eerder genoemde doel in het geding is; ◾al datgene te doen wat nuttig en/of nodig is ter bereiking van het bovengenoemde doel. Bent u nog geen lid van onze vereniging? u kunt zich aanmelden via een E-mail contactpagina of via het contactformulier.

Werkterrein VVBV

Overlast

Een speerpunt in het werk van de VVBV is het signaleren van overlast in algemene zin, het onderzoeken van oorzaken en het aanwenden van mogelijkheden om overlast te beperken door veroorzakers van overlast aan te spreken. Ook de bevoegde instanties worden gewezen op de overlast en de gevolgen daarvan voor de inwoners van ons werkgebied en aangesproken op hun verantwoordelijkheid om overlast te doen verminderen.

Natuur

De VVBV verdiept zich in de natuur en de natuurwaarden in onze omgeving met als doel om de impact van initiatieven van overheden, bedrijven en particulieren op de natuur te kunnen duiden. De VVBV neemt initiatieven om nadelige effecten te signaleren en deze bij bevoegde instanties en initiatiefnemers onder de aandacht te brengen. Doel daarbij is om onze natuur te behouden en in hun waarde te laten.

Leefomgeving

Onze leefomgeving wordt continu aangepast door initiatieven "van binnenuit en van buiten" door hogere overheden en bedrijven; met invloed op;onze directe leefomgeving. De VVBV verdiept zich in de impact van deze initiatieven op de kwaliteit van onze gezamenlijke leefomgeving.Het kan gaan om het nabij gelegen Havenbedrijf op de Maasvlakte of om de aanleg van ontsluitingswegen door ons leefgebied. De VVBV neemt initiatieven om nadelige effecten vroegtijdig te signaleren en deze bij bevoegde instanties en initiatiefnemers onder de aandacht te brengen. Doel daarbij is om onze leefomgeving te behoeden voor ongewenste effecten.

Ruimtelijke ordening Voorne

Ook binnen de gemeenten op Voorne worden initiatieven genomen die invloed hebben op de kwaliteit van onze leefomgeving en die zorgen oproepen bij onze leden. Voorbeelden zijn de plannen voor de inrichting van het glastuinbouwgebied in Tinte en Vierpolders en het Zeegebied Westvoorne.